Nagyítás! – pályázat közösségi programok támogatására

Szeretnétek, ha mindenki látná, hogy mekkora királyok vagytok? Mi az akadálya? Nincs pénzetek reklámra, plakátra, hangosításra, vendégművész gázsijára?

Az Alternatív Közösségek Egyesülete támogatást nyújt programok finanszírozására olyan közösségeknek, amelyek a Baross utca 16-ban működnek, itt helyet bérelnek, gyakran járnak ide, vagy legalább egyszer már jártak itt.

Milyen programok kaphatnak támogatást?

  • Bármilyen zenei, irodalmi, színházi, gasztronómiai, kézműves, sport, tánc, közösségi program, jeles napokhoz kapcsolódó rendezvény, amelyek helyszíne a Baross utca 16.
  • Nyilvános program, tehát közönsége, résztvevői nem a pályázó közösség tagsága, hanem Debrecen, a megye, az ország, vagy a világ bármelyik pontjáról érkezők előtt is nyitott.
  • Pályázhattok egyszeri esemény megszervezésére is, de előnyt élveznek azok, akik rendszeres programokat terveznek.
  • Pályázhattok egyedül is, de más közösség(ek) bevonásával szervezett program is esélyes. Sőt!

A támogatás teljes keretösszege 500.000.-Ft (Félmillió!). Egy rendezvény támogatására maximum 100.000.- Ft áll rendelkezésre?

A programokat 2022. március 1. és 2022. július 31. közötti időszakra tervezzétek. Ezt követően év végégig újból meghirdetjük a pályázatot.

Milyen költségekre pályázhattok?

  • Eszköz és anyagköltség (festék, ragasztó, szeg, gumikesztyű, krumpli, farhát /most akciós/, színes papír, stb.),
  • Utazási és szállítási költség,
  • Technikai eszközök bérleti díja,
  • Vendégelőadó, meghívott közreműködő tiszteletdíja,
  • Reklám-, hirdetési költség,

A tervezéskor gondoljatok a projekt fenntarthatóságára is (pl.: belépő, részvételi díj, stb).

Hogyan pályázhattok?

A támogatásra egy online felületen található adatlap kitöltésével lehet pályázni. Az űrlap linkje: https://forms.gle/iesLrDxNEr82n7Yv9

A pályázatokat az Alternatív Közösségek Egyesületének szakmai stábja bírálja el. A bírálat kétlépcsős lesz. A végleges döntés előtt egyeztetésre hívjuk a legjobb programmal pályázó közösségek képviselőit. A pályázatok pénzügyi lebonyolítását az Alternatív Közösségek Egyesülete végzi.

A programtervek beadási határideje: 2022. február 13.

Ha kérdésetek van, keressétek Dió Zolit (30/ 4114765) vagy Herczeg Zolit (20/ 9465605)