Keleti Szél pályázat – Civic Europe Program

A Civic Europe egy olyan inkubátor az alulról jövő civil kezdeményezéseknek, szervezeteknek és egyéneknek Közép-, Kelet- és Dél- Európában, amelyet a MitOst és a Sofia Platform hozott létre, a Stiftung Mercator támogatásával.

Az Alternatív Közösségek Egyesülete és a Dialóg Egyesület partnersége pályázatot hirdet civil szervezetek és informális csoportok részére alulról jövő kezdeményezéseik és intenzív kapacitásfejlesztésük támogatására az Észak-alföldi és Észak-magyarországi régió megyéiben (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye). A program során 5-6 szervezetet/csoportot tudunk támogatni.

 

Ez a program elsősorban a kapacitásfejlesztésről szól, amit két úton szeretnénk megtenni:

I. Készségek, kompetenciák és a civil tudás fejlesztését vállaljuk a program alatt, hogy valódi változást legyenek képesek elérni a szervezetek saját közösségekben.

II. Támogatjuk egy projektjüket, amivel ezt a változást elérhetik.

A pályázás során azoknak a szervezeteknek a jelentkezését várjuk, akik fejlődőképesek és akarnak is fejlődni. A beadott projektötletek minősége emiatt másodlagos, de nem elhanyagolható. Szeretnénk olyan ötletek megvalósítását támogatni, amelyek helyileg jól körülhatárolhatóak, valódi szükségletre adnak választ, közösségi megoldásokat tartanak szem előtt, és nem utolsó sorban a projektidőszak alatt valamilyen eredményre vezethetnek.

Beadási határidő:  2020. december 4. éjfél

A részletes Pályázati felhívás és tájékoztató itt érhető el:

KELETI SZÉL Pályázati kiírás

A pályázati űrlapot előzetesen nem, csak az alábbi linken történő regisztrációt követően érhetik el az érdeklődők:

https://forms.gle/jAjr58XiEKNNjbeb7