TEDD JOBBÁ! KözTér – Tiszamenti Közösségfejlesztési Hálózat

A KözTér – Tiszamenti Közösségfejlesztési Hálózat egy informális csoport, egy előző körben megvalósított pályázati program eredményeképpen létrejött, folyamatosan formálódó szerveződés. A magja egy (Tiszavasvári)bűdi csoport, valamint tagjai a Tiszavasvári Szakképző diákjainak, a Tiszadadai Holló László Általános Iskola diákjainak egy-egy csoportja, illetve velük együttműködő helyi és budapesti egyének és szervezetek.

A projektjük a “Fiatalok identitáskeresésének, és közösségszerveződésének támogatása médiapedagógiai fejlesztőfoglalkozásokon keresztül Tiszadadán és Tiszavasváriban” címet visel. Céljuk a speciális módszertannal megvalósított videós tréningek és filmkészítő workshopok eredményeként olyan részvételi kisfilmek készítése, ahol a közös alkotás folyamata összekovácsolja a résztvevő közösséget, segíti a saját problémáik és szükségleteik közös felismerését.

BALATON TRIP – Egy nap a Balatonon!

Projektjükben jól látszik, hogy lehet összekapcsolni a munkát a szórakozással.
A foglalkozás során a (legjobb házi feladatokat készítő, a csoportmunkában) legaktívabbak egy további lehetőséget kaptak: 100 ezer forintot közösen, az iskolai szabályokat betartva költhettek el. A feladat része volt a közös tervezés, a közös döntéshozatal és a történtek videós dokumentálása is.

Mi is az a TEDD JOBBÁ! pályázat?
A program célja, hogy megerősítse és támogassa azokat a civil szervezeteket, informális csoportokat, amelyek aktívak a környezetükben tapasztalható, a helyi lakosságot közvetlenül érintő problémák kezelésében. A pályázók az elnyert támogatást aktuális és konkrét problémák kezelésére, reálisan teljesíthető célok elérésére, közösségi összefogással megvalósuló tevékenységek finanszírozására fordíthatják.

Kövessétek a csoport munkáját a Facebookon is: KözTér – Tiszamenti Közösségfejlesztési Hálózat

Képek és a videó forrása: KözTér – Tiszamenti Közösségfejlesztési Hálózat