Címlapkép

FELHÍVÁS: „Show Must Go Home” – Fiatalok a film erejével

Induló projektünk olyan fiatalok bevonására koncentrál, akik kistelepülésről származnak és szeretnék a települést érintő problémákat videós formában feldolgozni.

Induló projektünkben olyan észak-alföldi régió kistelepülésén, kis városaiban élő, vagy onnan származó fiatalokat keresünk (19 és 30 év között), akik szívesen foglalkoznának a településükön élő sérülékeny csoportokat érintő ügyekkel és a településen tapasztalható problémákkal, ezek feldolgozásával a mozgókép eszközével.

A pályázat célja, hogy a problémák feltárásával közösségi folyamatok elindulását generáljuk helyben. A projekt során megszerzett közösségszervezői, közösségi vezetői  és videós ismeretek képessé teszik a résztvevőket arra, hogy hatékonyan hívják fel a figyelmet a társadalmi párbeszéd fontosságára az online és az offline térben is.

A kiválasztott résztvevők három különböző tematikájú képzésen vehetnek részt, amelyek során képessé válnak arra, hogy a mozgókép eszközeivel dolgozzanak fel a saját közösségeiket érintő, helyi kérdéseket, problémákat. Ha nyitott vagy a közügyekre, szeretnél párbeszédet generálni helyi problémákról a közvetlen környezetedben, érdekel a közösségszervezés és szeretnél videós/filmes tartalmakat gyártani a közösségi médiába jelentkezz a felhívásunkra.

A képzések január és február között zajlanak majd, márciusban és májusban a videós projekteket valósítjuk meg, júniusban a filmes eseményekre és díjátadóra kerül sor.

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet: https://forms.gle/mjtN9o7Vpa8fYwsQA 

A jelentkezési határidő: 2023. november 30.

A programot a German Marshall Fund of the United States Engaging Central Europe támogatta.